Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci

de Zamfira in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 3265 vizualizari

 

Desert fără făină, zahăr, margarină, praf de copt …. ohooo … ce părere aveţi? Daaa, este adevărat!!!

Este un desert foarte sănătos şi super aromat. Timp de pregătire maxim 10 minute.

Facem o scurtă analiză a ingredientelor
BANANA

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume şi unii oameni de ştiinţă cred că banana ar fi fost chiar primul fruct din lume. Bananele sunt crescute în cel puţin 107 de ţări şi sunt pe locul al patrulea în topul culturilor alimentare din lume, în valoare monetară. Beneficiile posibile pentru sănătate includ reducerea riscului de cancer şi astm, scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii.
OUL

Oul este un aliment gustos, cu un bogat conţinut în proteine, vitamine şi elemente atât de necesare sănătăţii. Dar şi un important depozit de colesterol. Oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale (calciu şi fier), vitaminele A, B1, B2, albumine (poate fi uşor asimilat), metionină, un aminoacid folositor pentru ficat. Gălbenuşul are calitatea unică de a determina contracţia vezicii biliare, prin această stimulînd activitatea fierii, contribuind în acelaşi timp la asimilarea grăsimilor.
SCORŢIŞOARA
Stimulează circulaţia periferică

Echilibrează glicemia

Este puternic antioxidant

Stimulează sistemul imunitar

Ajută la pierderea în greutate

CIOCOLATA NEAGRĂ 85%
Bogata în antioxidanţi naturali, ciocolata neagră şi cacaua sunt la fel de benefice ca şi ceaiul verde şi afinele

Este bună pentru creier, inimă, protejează împotriva diabetului de tip 2

Bogată în antioxidanţi şi teobromină cea care întăreşte smalţul dinţilor.

Ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menţinută o igienă dentară optimă.

Ciocolata neagră conţine în concentraţii mari numeroase vitamine şi minerale care ajută la menţinerea stării de sănătate a unei persoane:

– potasiu

– cupru

– magneziu

– fier
MIERE DE ALBINE
Mierea este cel mai rapid şi puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajută să avem un tonus bun şi încarcă cu energie. Substanţele pe care le conţine sunt extrem de uşor de asimilat de către organism, care primeşte prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele şi enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism, de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor.
ALUNE DE PĂDURE – NUCI
Nucile, seminţele şi alunele fac toate parte dintr-o mare familie, împărţind unele caracteristici, cum ar fi aceea că sunt pline de proteine, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase.
Prin conţinutul lor bogat în vitamine şi minerale, alunele menţin sănătatea sistemului cardiovascular: întăresc celulele vaselor coronariene şi miocardice, stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi reglează nivelul colesterolului. Totodată au acţiune antivirală, anticanceroasă, stimulează activitatea ganglionilor limfatici şi favorizează producţia de interferon a celulelor imunitare. În acest sens, specialiştii consideră că la un consumator de alune leucocitele producătoare de interferon îşi intensifică activitatea de aproape 25 de ori, iar cancerul aflat în faza incipientă poate dispărea
 http://www.ziare.com/articole/nuci+proprietati http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/beneficiile-oferite-de-ciocolata-neagra_10426 http://dieta.romedic.ro/aliment/banane http://sanatate.bzi.ro/beneficiile-terapeutice-ale-alunelor-de-padure-783

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 clătite medii
    • 2 banane foarte bine coapte(coaja trebuie să aibă o culoare galben închis, evitaţi culoarea maro sau verde crud)
    • 1 ou
    • 1/2 linguriţă de scorţişoare
    • nuci, alune de pădure
    • 4 pătrăţele de ciocolată 85% topită
    • 1 lingură de miere
    • unt pentru prăjire (putem folosi ulei de floarea soarelui sau de măsline)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci:

Pisăm bananele cu o furculiţă până când devin o pastă omogenă.Adăugăm oul crud şi scorţişoara.Amestecăm totul foarte bine timp de câteva minute.

Punem o bucăţică de unt în tigaie, lăsăm să se topească şi adăugăm cu un polonic o porţie de aluat.Din cantitatea de ingrediente notate mai sus, aluatul obţinut se va împărţii în patru porţii.

Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu. Culoarea brun-aurie. Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu.

Culoarea brun-aurie.

Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.

Decorăm clătitele cu ciocolată topită, miere, alune de pădure şi nuci.

Clătitele se pot servi calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

30.05.2016, 20:27

Super bune!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:49

ce bine arata

Zamfira 1

31.05.2016, 18:40

Multumesc!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui